Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

1995-96. Άρης-Παναθηναϊκός 1-1

Α' Εθνική 1995-96
6η αγωνιστική
14/10/1995

Ο ΠΑΟ υποχρεώνεται σε ισοπαλία στο Χαριλάου από τον μαχητικό Άρη, αλλά και πάλι θα χρειαστεί την βοήθεια της τύχης και του διαιτητή Παπαδάκου για να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος ήταν πολύτιμος αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός ήρθε σε μία έδρα όπου και ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωθεί σε 0-0, ενώ η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 2-1.

Κατ' αρχήν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟ έπαιρνε ένα ελαφρύ σπρώξιμο με τα λεγόμενα "εξυπνα" σφυρίγματα του Παπαδάκου, αλλά το αποκορύφωμα της διαιτητικής μεροληψίας υπέρ των πρασίνων ήρθε στο 23'. Σε εκείνο το λεπτό ο Παπαδάκος έκλεισε τα μάτια σε τράβηγμα της φανέλας από τον Κολιτσιδάκη στον Ιβάν, τη στιγμή που ο παίκτης του Άρη επιχειρούσε να μπει στην μεγάλη περιοχή. Ο Κολιτσιδάκης είχε ήδη μία κίτρινη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και για τον λόγο αυτό ο Παπαδάκος απέφυγε να του δείξει - όπως θα έπρεπε - μια δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία θα άφηνε από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με παίκτη λιγότερο τον ΠΑΟ και θα άλλαζε τις ισορροπίες για τα υπόλοιπα 70 περίπου λεπτά του αγώνα. Ο Κολιτσιδάκης άλλωστε ήταν πάντα προκλητικά σκληρός στον τρόπο παιχνιδιού του και για αυτό έμεινε στην ιστορία, ενώ δεν δίσταζε να κάνει τέτοιου είδους φάουλ προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο, γνωρίζοντας προφανώς το καθεστώς ατιμωρησίας που ίσχυε για τους παίκτες του ΠΑΟ.

Με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς σκορ, ο Άρης μπήκε δυνατά μετά την ανάπαυλα και προηγήθηκε στο 53', αλλά μετά τον Παπαδάκο του γύρισε την πλάτη και η τύχη, αφού είχε δοκάρι στο 65' και στο 67' ήρθε η ισοφάριση για τους πράσινους από μία στημένη φάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.