Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

1995-96. Απόλλων Αθηνών-Παναθηναϊκός 2-3

Α' Εθνική 1995-96
15η αγωνιστική
6/1/1996

Δύσκολη έξοδος του ΠΑΟ στην Ριζούπολη, την σκληρή έδρα του Απόλλωνα Αθηνών, από την οποία αποδρά με το χρυσό 3-2 μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που είχε ενδιαφέρουσα διακύμανση του σκορ, εχθρική διαιτησία προς τους γηπεδούχους χωρίς το μεγάλο λάθος, καθώς και έντονη καχυποψία και νευρικότητα στις εξέδρες που οδήγησε σε μεμονωμένα επεισόδια.

Διαιτητής του αγώνα ο... θρυλικός Σπανέας, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα εχθρικός προς τους γηπεδούχους, στους οποίους δείχνει με υπερβολική ευκολία τις κίτρινες κάρτες. Ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε παίκτες του Απόλλωνα αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο (περιορίζοντας τις επιλογές τους για αποτελεσματική άμυνα στη συνέχεια), το οποίο έληξε με σκορ 2-2: ο ΠΑΟ παίρνει το προβάδισμα στο 2', αλλά με τη σέντρα ο Απόλλων ισοφαρίζει και στο 25' παίρνει το προβάδισμα, για να ισοφαρίσουν στο 30' οι πράσινοι.

Στο 50' ο Σπανέας αποβάλλει τον Έρακ με δεύτερη κίτρινη - μετά την αυστηρότατη κίτρινη κάρτα που του έδειξε στο πρώτο ημίχρονο - αφήνοντας τους ήδη εκνευρισμένους από την εχθρική αντιμετώπιση γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο για ολόκληρο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟ θα εκμεταλλευτεί την αποβολή και ο Μπορέλι θα σημειώσει το τελικό 2-3 στο 55'.

Εξαιτίας της μεροληπτικής διαιτησίας εις βάρος του Απόλλωνα, μια απίστευτη νευρικότητα είχε μεταδοθεί και στις εξέδρες της Ριζούπολης, στις οποίες εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Με τη λήξη του αγώνα ένας οπαδός των γηπεδούχων πλησιάζει τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην θύρα των επισήμων και τον βρίζει, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΟ να τον κυνηγήσει. Έξω από την θύρα των επισήμων και κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Ρότσα, ο προπονητής του ΠΑΟ δέχεται υβριστική επίθεση από οπαδό του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνέντευξη και να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Ο προπονητής της "ελαφράς ταξιαρχίας", Γιάννης Παθιακάκης, απέφυγε να σχολιάσει την διαιτησία, ενώ ο Μπάρνιακ, ο οποίος σκόραρε στον αγώνα για λογαριασμό των γηπεδούχων, θεώρησε και την διαιτησία υπεύθυνη για την ήττα της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.