Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

1995-96. Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0

Α' Εθνική 1995-96
16η αγωνιστική
14/1/1996

Ο ΠΑΟ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το παράρτημά του, με τον ΟΦΗ να ανεβαίνει στην Αθήνα ως συνήθως με ένα σωρό απουσίες. Το 4-0 μπορεί να παραπέμπει σε μία εύκολη νίκη, όμως είναι άκρως πλασματικό και αυτό χάρη στον διαιτητή Αγγελάκη.

Το σκορ άνοιξε στο 20′ με σκόρερ τον Μαραγκό και το εύθραυστο 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το 66′. Σε εκείνο το σημείο ο Γ.Χ. Γεωργιάδης έκανε θέατρο μέσα στην περιοχή και ο Αγγελάκης ανακάλυψε ένα ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του Πατεμτζή, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των φιλοξενούμενων αλλά και... γέλια στο ΟΑΚΑ από ορισμένους βάζελους που είχαν πάρει στην πλάκα προφανώς την συνεχή εύνοια της ομάδας τους. Ο Βαζέχα εκτέλεσε το πέναλτι-φάντασμα για ακόμα μία φορά και έκανε το 2-0 δίνοντας ανάσα στην ομάδα των πρασίνων.

Στο 74′ ο Αγγελάκης δίνει και δεύτερο πέναλτι στους γηπεδούχους σε ανατροπή του Βαζέχα από τον Σκέντζο, πέναλτι που επίσης αμφισβητήθηκε αφού δεν ήταν σαφές αν ο Σκέντζος έδιωξε και την μπάλα, με τον Βαζέχα όπως πάντα (συνηθισμένος νε εκτελεί τα πέτσινα πέναλτι του ΠΑΟ) να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 3-0. Για την ιστορία το 4-0 έγραψε ο Δώνης στο 88′.

Μετά την λήξη του αγώνα ο προπονητής των Κρητικών Έγκε Γκέραρντ ήταν ειρωνικός στις δηλώσεις του για την διαιτησία, ενώ ο Πατεμτζής στον οποίο σφυρίχτηκε το πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι δήλωσε ειρωνικά: "Αν ήταν πέναλτι; Και βέβαια ήταν. Πεντακάθαρο. Άργησε κιόλας να το δώσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.