Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-1

Α' Εθνική 2001-02
8η αγωνιστική
2/12/2001

Κάλπικη νίκη για την ΑΕΚ στην πάντα επικίνδυνη έδρα της Παναχαϊκής με 1-0, με την οποία οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύονται την ισοπαλία στο ντέρμπι των αιωνίων στην ίδια αγωνιστική (όπου δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις) και ξεφεύγουν με τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό και με εννέα από τον ΠΑΟ. Μάλιστα η ΑΕΚ καταφέρνει να κερδίσει την Παναχαϊκή στην Πάτρα μετά από 8 χρόνια.

Η φάση που αλλοιώνει ολόκληρο τον αγώνα έρχεται μόλις στο 10', όταν ο Επαλέ τσιμπάει τη μπάλα από τον Ατματσίδη και σουτάρει προς την κενή ετία της ΑΕΚ. Με τον Ατματσίδη νοκ άουτ χρέη... τερματοφύλακα αναλαμβάνει ο Γκαμάρα, ο οποίος σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει την εστία της ομάδας του από παραβίαση διώχνει με το χέρι τη μπάλα σε κόρνερ. Ο θρασύτατος διαιτητής Κρεμαστιώτης όχι μόνο δεν δίνει το πέναλτι υπέρ των Πατρινών, αλλά δεν αποβάλλει κιόλας με απευθείας κόκκινη τον Γκαμάρα, σε μια κλασική φάση πέναλτι και αποβολής.

Παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων το κοράκι στερεί τη δυνατότητα από την Παναχαϊκή να πάρει νωρίς το προβάδισμα και να βάλει θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ, η οποία θα έπρεπε να αγωνιστεί για τα υπόλοιπα 80 λεπτά του αγώνα με παίκτη λιγότερο, στην προσπάθειά της να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Οι κιτρινόμαυροι γλιτώνουν τα δύσκολα και στο 33' πετυχαίνουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Λάκη, παίρνοντας μια δύσκολη και άδικη νίκη στην αχχαϊκή πρωτεύουσα. Τις επόμενες μέρες ο σφαγέας Κρεμαστιώτης παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Μιχαηλίδη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.