Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Α' Εθνική 2001-02
14η αγωνιστική
3/2/2002

Ο Πανιώνιος για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, αλλά αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο και θα φύγει με άδεια χέρια από τους Αμπελόκηπους. Ο λόγος είναι ότι ο διαιτητής Σπυρόπουλος θυμίζει κάτι από Σπανέα και εξοντώνει τον Πανιώνιο με τις διαιτητικές του αποφάσεις.

Ο ΠΑΟ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγείται στο 34', μετά από εύστοχη εκτέλεση από τον Μπασινά του αμφισβητούμενου πέναλτι που κέρδισε ο Φύσσας, ο οποίος όταν ένιωσε το τράβηγμα της φανέλας του από τον Ραγκουέλ έπεσε στη μεγάλη περιοχή σαν κεραυνοβολημένος. Η απόφαση του Σπυρόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις στο στρατόπεδο του Πανιωνίου, οι οποίες έγιναν ακόμα εντονότερες όταν το κοράκι άφησε με 10 παίκτες τους Νεοσμυρνιώτες στο 66', δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χασιώτη. Περιττό να πούμε ότι η πρώτη κίτρινη στον παίκτη του Πανιωνίου στο 13' δόθηκε για λόγο που ήξερε προφανώς μόνο ο Σπυρόπουλος, οπότε η αποβολή του συνιστά αδικία για τους φιλοξενούμενους.

Ο Πανιώνιος παρά την διαγραφόμενη σφαγή δεν τα παρατάει και στο 73' ισοφαρίζει σε 1-1, ενώ στη συνέχεια χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες για να ξεφτιλίσει την βαζέλα και τον διαιτητή μέσα στη Λεωφόρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο 90' ολοκληρώνεται το έγκλημα του Σπυρόπουλου προς τον Πανιώνιο. Ο επόπτης Καριώτης υποδεικνύει άουτ υπέρ του Πανιωνίου ύστερα από φάση στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο καθώς ο χρόνος τελειώνει και το 1-1 παραμένει, ο Σπυρόπουλος αποφασίζει με το έτσι θέλω να μετατρέψει το άουτ υπέρ του Πανιωνίου σε κόρνερ υπέρ του ΠΑΟ. Το κόρνερ εκτελεί ο Μπασινάς, ο Γκούμας πιάνει την κεφαλιά κάνοντας επιθετικό φάουλ καθώς πηδάει πάνω στις πλάτες δύο κυανέρυθρων και σημειώνει το 2-1 υπέρ του ΠΑΟ.

Κάπου εκεί ολοκληρώνεται η σφαγή και η ομάδα του Πανιωνίου αποχωρεί με κραυγές διαμαρτυρίας από την Λεωφόρο. Η ΠΑΕ Πανιώνιος βγάζει ανακοίνωση διαμαρτυρίας και ο προπονητής της ομάδας, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, στην συνέντευξη τύπου υποστηρίζει ανοιχτά πως ο διαιτητής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, τοσο για τα δύο πράσινα γκολ, όσο και για την ευκολία που έδειξε τις κίτρινες κάρτες στον Χασιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.