Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

2011-12. Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3

Superleague 2011-12
6η αγωνιστική
16/10/2011

Όργια στην Ξάνθη από την οποία ο ΠΑΟ καταφέρνει να περάσει με 3-2, με τις "αντικειμενικές" εφημερίδες να σιωπούν προκλητικά για ακόμα μία φορά και να επιδίδονται σε πανηγύρια για την σημαντική πράσινη νίκη.

Ο ΠΑΟ προηγείται με 1-0 στο 21' μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο και αμφισβητήθηκε από αρκετούς, αφού όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που δημοσιεύει ο Πρωταθλητής, ο Λέτο φαίνεται να αρχίζει να πέφτει πριν έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, καθώς χάνει την κατοχή της μπάλας. Η φάση, για να μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα, πρέπει να περάσει από κόσκινο και φυσικά τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ που ελέγχει ο ΠΑΟ περνάνε από κόσκινο μόνο τις αντίστοιχες φάσεις σε παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Η πλέον αμφισβητούμενη φάση του αγώνα έρχεται στο 23', όταν ο Λέτο πετυχαίνει το 2-0, με τη μπάλα όμως να μην περνάει σε καμία περίπτωση ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος (όπως απαιτεί ο κανονισμός) τη στιγμή που τη διώχνει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Στην ουσία η μπάλα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα δοκάρια και γκολ δεν υπάρχει. Ωστόσο ο διαιτητής Παππάς, με την βοήθεια του επόπτη, κατακύρωσε το γκολ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια του αγώνα ο ΠΑΟ μένει με 10 παίκτες στο 39' μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Βιτόλο (η πρώτη στο 32'), ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παππάς χαρίζεται για ακόμα μία φορά στον ΠΑΟ και δεν αποβάλλει τον Σαριέγκι, ο οποίος χτυπά εκτός φάσης των Ντίκα στο κέντρο του γηπέδου. Στο 56' ο Κουίνσι κάνει το 3-0 υπέρ των πρασίνων, αλλά η Ξάνθη παρά το κάλπικο 0-3 βρίσκει τη δύναμη να αντιδράσει χωρίς όμως να καταφέρει να κλέψει κάποιο βαθμό, μειώνοντας σε 2-3 με γκολ στο 66' και στο 68'.

Πάντως αυτό που μένει από τον συγκεκριμένο αγώνα δεν είναι τόσο η διαιτητική εύνοια του ΠΑΟ, αφού ακόμα και όλα τα υπόλοιπα να παραβλέψουμε ως ορθές αποφάσεις (πέναλτι και μη αποβολή του Σαριέγκι), μόνο και μόνο το δεύτερο γκολ-φάντασμα του ΠΑΟ είναι αρκετό για να μιλήσουμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Αυτό που προβληματίζει είναι η απροκάλυπτη μεροληψία υπέρ του ΠΑΟ από τις εφημερίδες που πλασάρονται στην αγορά ως ουδέτερες. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο και συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαιτητικής εύνοιας του ΠΑΟ, εκτός αν πρόκειται για κάποια φάση που δεν μπορεί να κουκουλωθεί, όσο και να το θέλουν κάποιοι.

Όμως στην Ξάνθη υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος και οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία "ουδέτερες" εφημερίδες αποφάσισαν να μην κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Αυτές δυστυχώς παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση συνειδήσεων στον φίλαθλο κόσμο, γι' αυτό προσέχουν τι θα γράψουν, πως θα το γράψουν και που θα το γράψουν στα πρωτοσέλιδά τους. Και αυτή τη φορά έγραψαν ένα μεγάλο τίποτα, ποδοπατώντας κάθε ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αν στη θέση του ΠΑΟ στην Ξάνθη βρισκόταν ο Ολυμπιακός, το παιχνίδι θα είχε περάσει στην ιστορία ως μαύρη τρύπα της ελληνικής διαιτησίας.

Η φάση


Πρωτοσέλιδα

Οι μόνες που ασχολούνται με τα γεγονότα της Ξάνθης είναι οι κόκκινες εφημερίδες, γιατί στις "αντικειμενικές" έχει στηθεί γλέντι για το τριφύλλι που ανθίζει σιγά σιγά και σκορπάει τρόμο στα ελληνικά γήπεδα. Από αυτές μόνο η Goal αναφέρει με ψιλά γράμματα πως ο Παππάς τα έκανε μπάχαλο, αλλά δεν μας λέει ποιο είναι το μπάχαλο... Από την άλλη, η Sportday ξεπερνά κάθε όριο και αντί να ασχοληθεί τουλάχιστον με το γκολ-φάντασμα του Λέτο που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αναφέρεται στα παράπονα των πρασίνων για τον πειθαρχικό έλεγχο του Παππά. Δυστυχώς χειρότερη από την αλλοίωση του αποτελέσματος, είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας από τα τσιράκια της Παιανίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.