Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε

Στην ιστορία θα μείνουν και οι δηλώσεις της Δέσποινας Παπαδοπούλου, συζύγου του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, του οποίου το καθεστώς έκανε το παν για να πάει ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1970-71. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή "Οι Φάκελοι" του Mega.

Σε αυτή τη συνέντευξη η Δέσποινα Παπαδοπούλου, αφού παραδέχεται αρχικά πως είναι οπαδός της ΑΕΚ, προχωρά στην περιγραφή ενός περιστατικού που αν μη τι άλλο αποδεικνύει και αυτό με τη σειρά του πως ο επαναληπτικός του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα στη Λεωφόρο, όπου οι πράσινοι κέρδισαν με 3-0 και ανέτρεψαν την ήττα με 4-1 του Βελιγραδίου, ήταν στημένος από την Χούντα. Η Δέσποινα λοιπόν βρισκόταν στις κερκίδες της Λεωφόρου και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, καθόταν ανάμεσα στον Γιουγκοσλάβο πρέσβη και τον Στυλιανό Παττακό, Υπουργό Εσωτερικών και Αντιπρόεδρο της δικτατορικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Όπως εξιστορεί η ίδια η Δέσποινα, επειδή είχε μεγάλη αγωνία για την τελική έκβαση του αγώνα, ο Παττακός ανέλαβε να την καθησυχάσει αποκαλύπτοντας πως το παιχνίδι το είχαν πληρώσει και ως εκ τούτου θα το έπαιρναν. Τότε εκείνη φοβήθηκε μην τον ακούσει ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης, αλλά ο Παττακός την καθησύχασε για ακόμα μία φορά λέγοντας πως ο πρέσβης δεν ήξερε ελληνικά. Παρόλα αυτά ο πρέσβης που προφανώς ήξερε ελληνικά γύρισε και είπε στην Δέσποινα: "Μη στενοχωριέστε κυρία Παπαδοπούλου, το πληρώσατε και θα το πάρετε."

Οι βάζελοι θα βρουν χίλιες δυο δικαιολογίες από το μυαλό τους (όπως πάντα άλλωστε) για να κουκουλώσουν και αυτή την δήλωση. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν καταλαβαίνουμε ελληνικά και ότι κάτι άλλο ήθελε να πει η Δέσποινα, ότι και αυτή είναι δάκτυλος του αντιβαζελικού κινήματος που προσπαθεί να κάνει κακό στον Παναθηναϊκό, ότι είναι ύποπτο που βγήκε μετά από τόσα χρόνια να το δηλώσει όπως ισχυρίστηκαν άλλωστε και για τους ξένους διαιτητές που αποκάλυψαν τις δωροδοκίες από τους πράσινους (γιατί προφανώς η βαζελική βίβλος προβλέπει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο εντός του οποίου μπορεί κάποιος να ρίξει λάσπη στον Παναθηναϊκό) και γενικά θα πουν οτιδήποτε ώστε να επισκιάσουν άλλη μία δήλωση, αυτή τη φορά από την πρώτη κυρία της ελληνικής Χούντας. Δεν χωνεύεται άλλωστε να σου γκρεμίζουν τον μύθο του "Χουντέμπλεϊ", αφού πάνω σε αυτόν το μύθο στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας σου και με αυτόν το μύθο κάνεις πλύση εγκεφάλου σε γενιές και γενιές βάζελων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.