Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

2011-12. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (πλέι οφ)

Superleague Greece 2011-12
Play off - 6η αγωνιστική
20/5/2012

Τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, με τον ΠΑΟ να υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος την ΑΕΚ, στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση των πλέι οφ και με την ΑΕΚ να θέλει μόνο νίκη για να την κατακτήσει. Την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την θέλουν απεγνωσμένα και οι δύο, αφού βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, με τον ΠΑΟ να βολεύεται και με την ισοπαλία και με τον ΠΑΟΚ να έχει βγει εκτός μάχης μετά και την σφαγή στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τους πράσινους, ελέω Γιάχου. Η βαθμολογία πριν τον αγώνα:

1    Παναθηναϊκός     11
2    ΑΕΚ               9
3    ΠΑΟΚ              7
4    Ατρόμητος         5

Τα μηνύματα της 4ης αγωνιστικής από το παιχνίδι ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0, με τον Γιάχο να αρνείται πέναλτι υπέρ του μέχρι τότε πρωτοπόρου δικεφάλου στο 1-0, όσον αφορά στην πρόθεση του παρασκηνίου να βγει ο ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσει μια βαθιά οικονομική ανάσα ήταν πασιφανή. Μόνο που είχαν και συνέχεια στον αγώνα με την ΑΕΚ, η οποία θα βιώσει μία ακόμα χειρότερη διαιτητική σφαγή που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα φετινά πλέι οφ.


Στο 16', με το σκορ στο 0-0, ο Λυμπερόπουλος θα σημειώσει ένα πεντακάθαρο γκολ και θα κάνει το 0-1. Υπό άλλες συνθήκες η ΑΕΚ θα έπαιρνε πολύτιμο προβάδισμα για τη νίκη που χρειαζόταν για την πρώτη θέση, όμως ο "μέγας" διαιτητής Κάκος μετά από υπόδειξη του επόπτη Σωτηρόπουλου θα ακυρώσει το γκολ της ΑΕΚ ως οφσάιντ, το οποίο ανακάλυψαν τα κοράκια. Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟ αποφεύγει άλλο ένα έμφραγμα (όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ)  και τα κοράκια του δίνουν την ευχέρεια να συνεχίσει όπως πάντα αναιμικά τον αγώνα, αντί να αναγκαστεί να ανοιχτεί και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Ακόμα μία αλλοίωση αγώνα προς όφελος των πρασίνων.


Το... περίεργο είναι ότι ο Λυμπερόπουλος, από τους παίκτες που δίδαξαν το πήγαινε-έλα μεταξύ των "αδερφών" σωματείων ΑΕΚ και ΠΑΟ, δεν βγάζει κιχ για την ακύρωση του γκολ, ενώ χλιαρές έως ανύπαρκτες ήταν οι αντιδράσεις και ολόκληρης της αποστολής των κιτρινόμαυρων. Αν αντίπαλός τους ήταν ο Ολυμπιακός, το πιο πιθανό θα ήταν η ΑΕΚ να αποχωρήσει από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την ακύρωση του γκολ και να βγουν όλοι στα κανάλια να μιλήσουν για την κλοπή. Τέτοιες αντιδράσεις όμως απέναντι στο φιλικό πράσινο σωματείο δεν υπάρχουν.

Ο ΠΑΟ κάνει το 1-0 στο 62', όμως ο Κάκος είναι αποφασισμένος να δώσει με κάθε τρόπο τη νίκη και την πρώτη θέση στο τριφύλλι και δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.  Στο 74' το μέγα πιόνι της πράσινης ΠΑΕ αρνείται να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Μαυρία, ο οποίος σπρώχνει τη μπάλα με τον βραχίονα, λίγο κάτω από τον ώμο και όχι με τον ώμο, όπως προφανώς θεώρησε ο Κάκος. Ένα κακώς ακυρωθέν γκολ και ένα πέναλτι που δεν δίνεται δίνουν την πέτσινη νίκη στον ΠΑΟ, με τους πράσινους να πανηγυρίζουν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για ακόμα μία φορά με όργια της διαιτησίας υπέρ τους, όπως γίνεται συχνά στα πλέι οφ για να βγαίνουν οι πράσινοι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Τις εντυπώσεις κλέβει όμως η ΑΕΚ, που δέχεται τη μοίρα της σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Μετά το τέλος του αγώνα ο Κωστένογλου, προπονητής του δικεφάλου, θα μιλήσει για αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά συνολικά η ΠΑΕ αποφεύγει να ανοίξει μέτωπο με τον φίλο και σύμμαχο ΠΑΟ, αφού για τους δύο συλλόγοους μεγαλύτερη σημασία έχει ο πόλεμος εναντίον του κοινού εχθρού, του Ολυμπιακού. Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ, με τον ΠΑΟ να έχει πάρει δύο πέτσινες νίκες επί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:

1    Παναθηναϊκός     14
2    ΑΕΚ               9
3    Ατρόμητος         8
4    ΠΑΟΚ              7

Οι φάσεις

 

Πρωτοσέλιδα







Οι εφημερίδες της ΑΕΚ ξεσπάθωσαν εναντίον της διαιτησίας και μάλιστα η Κιτρινόμαυρη Ώρα θυμήθηκε και την εύνοια των πρασίνων με τον ΠΑΟΚ, τότε που η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ανέφερε τίποτα. Ο καιρός έχει γυρίσματα και αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.