Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

2011-12. Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (πλέι οφ)

Superleague Greece 2011-12
Play off - 4η αγωνιστική
13/5/2012

O ΠΑΟ βρίσκεται σε άσχημη θέση στα πλέι οφ αφού, αν και μπήκε με πλεονέκτημα βαθμών έναντι των υπολοίπων, έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και τις δύο εκτός έδρας ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά από τρεις αγωνιστικές και η κατάκτηση της πρώτης θέση των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει δυσκολέψει επικίνδυνα. Όμως οι πράσινοι βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και επιστρατεύουν τα κοράκια για να τους βγάλουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική. Η βαθμολογία πριν τον αγώνα είναι:

1    ΠΑΟΚ              7
2    ΑΕΚ               6
3    Παναθηναϊκός      5
4    Ατρόμητος         2

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ βολεύεται και με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ που θα τον διατηρήσει πάνω από τον ΠΑΟ, αλλά οι πράσινοι θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να προσπεράσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ με ήττα αποχαιρετούν ουσιαστικά την πρώτη θέση.

Ο ΠΑΟ στο 62' θα ανοίξει το σκορ και όλα βαίνουν καλώς για το τριφύλλι, με σύμμαχο τον διαιτητή Γιάχο που σπρώχνει διακριτικά τους γηπεδούχους. Στο 71' έρχεται η φάση του αγώνα, με τον Καντέ να ανατρέπει πεντακάθαρα τον Φωτάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ και τον Γιάχο να μη δίνει το οφθαλμοφανές πέναλτι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να βάλει σε περιπέτειες τους πράσινους, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από τους Θεσσαλονικείς. Τίποτα δεν αλλάζει όμως, η έκβαση του αγώνα αλλοιώνεται και ο ΠΑΟ έχοντας αποφύγει το πατατράκ κάνει το τελικό 2-0 στο 86'.


Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ΠΑΟΚ φεύγει σφαγιασμένος από το ΟΑΚΑ, καθώς πέρυσι στα πλέι οφ και πάλι ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ οφσάιντ, για να μπορέσει να κερδίσει την πρώτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά ακόμα και ο ίδιος ο Καντέ παραδέχθηκε το πέναλτι που έκανε, αλλά εκ του ασφαλούς μετά το τέλος του αγώνα, αφού τη στιγμή που έκανε το πέναλτι ζητούσε την τιμωρία του Φωτάκη με κίτρινη κάρτα για θέατρο.



Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε καυστική ανακοίνωση μετά το τέλος του αγώνα στην οποία έγραφε:
«Κύριοι είμαστε αναγκασμένοι να σας ξεμπροστιάσουμε μετά από ακόμη μία ολοφάνερη αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτή στον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου από έναν ανεπαρκή και «λίγο» διαιτητή, όπως ο Θανάσης Γιάχος, αλλά και ο βοηθός του Αλέξανδρος Γρεβένης.
Μέχρι σήμερα σεβαστήκαμε, περισσότερο από ότι έπρεπε, τους θεσμούς και τις αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποδείχθηκε ότι κάναμε τεράστιο λάθος. Δεν το προτιμάτε. Δεν το θέλετε. Εμείς πεισματικά αρνηθήκαμε έως σήμερα να αναζητήσουμε «άλλους δρόμους», που μάλλον όμως εσείς προτιμάτε. Βλέπετε, ίσως να σας αρέσουν οι «καμένοι φούρνοι» και τα ανώνυμα χτυπήματα.
Σε μια διαδικασία έξι αγώνων στους οποίους παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, αλλά κυρίως διακυβεύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν το αποτέλεσμα δύο αγώνων το διαμορφώνει ο ίδιος διαιτητής αυτομάτως αναδεικνύεται ως ο (αρνητικός) πρωταγωνιστής. Όμως, έτσι θέλετε να είστε και να φέρεστε. Να είστε εσείς οι πρωταγωνιστές και όχι οι ποδοσφαιριστές. Ζείτε για να κλέβετε τη δόξα και τον ιδρώτα των αληθινών πρωταγωνιστών.
Αν ο Γιάχος και ο Γρεβένης δεν είδαν την παράβαση, που παραδέχθηκε προς τιμήν του δημοσίως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Cedric Kante πάνω στον Γιώργο Φωτάκη, από τόσο κοντινή απόσταση, καλύτερα να «κρεμάσουν» σήμερα κιόλας τη σφυρίχτρα τους.
Προκαλούμε ανοικτά την ΚΕΔ να ορίσει στα δύο επόμενα παιχνίδια των Playoffs ανάλογους διαιτητές χαμηλού σθένους και με ανεπαρκή έως μηδαμινή προσωπικότητα. Ξέρουμε ότι έχει δεκάδες τέτοιους στους πίνακες της».
Στον άλλο αγώνα η ΑΕΚ ηττάται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 1-0 και κάπως έτσι ο Γιάχος καταφέρνει να βγάλει τον ΠΑΟ από το καναβάτσο και να τον χρίσει φαβορί για την πρώτη θέση των πλέι οφ. Η βαθμολογία μετά την τέταρτη αγωνιστική:

1    Παναθηναϊκός      8
2    ΠΑΟΚ              7
3    ΑΕΚ               6
4    Ατρόμητος         5
Η φάση


Πρωτοσέλιδα

Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό την ίδια μέρα και η σφαγή του ΟΑΚΑ περνάει σε... τελευταία μοίρα. Ειδικά η Goal έχει μια μικρή αναφορά στον αγώνα κάπου χωμένη σε μια γωνιά του εξωφύλλου, αποφεύγοντας να σχολιάσει την διαιτησία (η αγαπημένη της ασχολία σε αγώνες του Ολυμπιακού) και αναφέροντας μόνο την παραδοχή του Καντέ. Ακόμα πιο τραγική η Sportday η οποία δεν κάνει καμία αναφορά στον αγώνα και έτσι δεν σπιλώνει την... τιμή του ΠΑΟ. Όσον αφορά στις κόκκινες εφημερίδες, φυσικά μέσα στα πανηγύρια δεν ασχολούνται με τον αιώνιο αντίπαλο.



Οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης φωνάζουν για την σφαγή με χαρακτηρισμούς όπως "λαμόγια" και "αδίστακτοι".



Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν έκπληξη, αφού η μία αναφέρεται διακριτικά σε σπρώξιμο του ΠΑΟ και η άλλη δεν κάνει καμία αναφορά στην εύνοια των πρασίνων. Πάντα χυδαίες όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό, προτιμούν να διατηρήσουν απόσταση από τα όσα συνέβησαν σε έναν αγώνα που μάλλον ξέχασαν ότι αφορούσε και τη δική τους ομάδα και το μέλλον της. Οι "αδελφικές" διοικητικές σχέσεις ΠΑΟ και ΑΕΚ φαίνεται πως επηρεάζουν άμεσα και τον τύπο του δικεφάλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.